Kosár

Az Ön kosara üres.

Ka-Bar kések

A KA-BAR cég története egészen az 1900 évek elejére nyúlik vissza.

Elődjének az 1897 áprilisában Pennsylvania-ban megalakított Tidioute Cutlery Company tekinthető. Az első Ka-Bar néven eladott kés az 1900-as évek elején került ki.

Egy prémvadász köszönő levelet írt a gyártónak, hogy nagyon megbízható és jó minőségű kést gyártanak, ami megmentette az életét egy medvetámadástól, viszont a levél elmosódott és csak annyi látszott , hogy K-bar (kill a bear). A cég megtisztelőnek tartotta ezt, így vették fel a Ka-Bar nevet. 

A II. világháborúban a Ka-Bar volt az Amerikai Haditengerészet hivatalos késgyártója. USMC két tisztje, John M. Davis ezredes és Howard E. őrnagy már jó ideje dolgozott a Mark 1-es /MKI jelölésű / PAL harci kések tökéletesítésén. Ennek lett eredménye a Bowie típusú Mark 2-es /MKII /. A késeik kezdetektől kettős célt szolgáltak. Amellet, hogy ideális harci kések voltak, kiválló segédeszközként is szolgált a katonáknak.

A háború után továbbra is maradt a tengerészgyalogság beszállítója, de elkezdett nyitni a civil piac felé is. A 90-es évektől drasztikus növekedés indult meg a cégnél, ami egészen napjainkig tart. Népszerűsége a kiválló minőségnek és megbízhatóságnak köszönhető, ami a mai napig jellemzi a céget.

 

 

A kategóriában 56 termék található.