Kosár

Az Ön kosara üres.

Linder kések bicskák

A Linder kések nem a legmagasabb minőséget képviselik, de egyszerű zsebkések, vadászkések terén verhetetlen ár/érték arány jellemzi őket.

Solingen város archívumai tartalmaznak információkat Carl Wilhelm Linder késkészítőről. 1816-ben született, és 1870-ben saját műhelye volt egy tanyán, melynek neve Bech volt, most Solingen része.
1890-ben, bekövetkezett halála után,  II. Carl Wilhelm Linder lesz a műhely tulajdonosa, folytatva apja munkáját ugyanazon a tanyán  1903-ig, amikor egy nagyobb műhelybe költözik a  Weyerstr utca 63-ba.
1908-ra az üzlet forgalma olyan sokat nőtt, hogy  a régi műhelye céggé vált.

Így hát az 1908-as év hivatkozási évként marad meg a cég megalapításához.

Carl abban az időben a sok késkészítő egyike volt, és a kései főként vadászkések voltak. 

1918 május 28-án Carl megvásárolja az Erholung utca 5/7-n levő tulajdont. Véglegesen letelepedik ezen a címen. A 40-es években, és a háború után a Solingen-i export mennyisége nő, egyre több piacot meghódítva.

Carl halála után a cég helyzete rosszabbodik, mivel nem volt örököse, csak egy lánya, aki teljesen érdektelen ez iránt az üzlet iránt. Végül Carl felesége eladja a céget és a tulajdont Paul Rosenkaimernek.
Paul Rosenkaimer, egy késkészítő Solingenben, elnevezi a céget Linder Nachf-nak, a “Nachf” kifejezés éppen utódot jelent. Ez marad a cég teljes neve a mai napig.

A háború alatt a vadászkések már nem érdekeltek sokmindenkit, így hát  Paul Rosenkaimer a figyelmét a katonai ipar felé fordította, romokban hagyva a céget 1948-ig.

Az 1949-as évvel kezdve a cég apa-fiú társulássá válik. A helyszükség  a termeléshez arra készteti kettőjüket, hogy egy új tulajdont vásároljanak.  1953-ban az Erholungstr 10-i tulajdont a  Rosenkaimer család vásárolja meg.

1980-nal kezdve, Paul fia, Stephan S.Rosenkaimer fogja felügyelni az egész céget, és egy évvel később csatlakozik hozzá a testvére is,  Peter P. Rosenkaimer, designer funkciót foglalva el.

1985 március 2-án Paul Rosekaimer meghal, törvényes utódja pedig Siegfried Rosenkaimer.

 

A kategóriában 2 termék található.