Kosár

Az Ön kosara üres.

Leatherman termékek.

Tim Leatherman, a Leatherman multiszerszámok megalkotója 1970-ben, az oregoni műszaki egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát. A LEATHERMAN TOOL GROUP 1983-as megalapításáig különféle foglalkozásokat űzött, dolgozott helikopter szerelőként, sőt egy ideig angol tanárként is.

1975-ben Tim a feleségével európai vakációra utazott. Útközben persze, folyton elromlott valami. Hol a jobb időket látott Fiat-juk hagyta cserben őket, hol pedig a szálláson lévő vízvezeték adta meg magát... Tim - műszaki ember lévén - a nála lévő svájci bicskával mindig megpróbálta a szükséges javításokat elvégezni, de egy idő után rá kellett jönnie, hogy a svájci bicska önmagában nem elegendő a problémák orvoslásához, egy harapófogó is kellene...

A céget 1983 júliusában alapította Timothy S. Leatherman és Steve Berliner azzal az ötlettel, hogy hordozható, többfunkciós szerszámokat kellene gyártani. Még ebben az évben a Leathermann piacra dobta első PST (Pocket Survival Tool-Zseb Túlélőszerszám) többfunkciós szerszámát. A vállalat közel harmincéves múltra tekinthet vissza, amely során közvetlenül irányították új külsejű szerszámaikkal a többfunkciós kéziszerszámok piacát, melynek elsődleges felhasználói a katonák, illetve a különféle mentési munkálatokban résztvevők.

A Leatherman bekerült a Blade magazin Vágóeszközök Csarnokába annak elismeréseképpen, ahogyan a cég által gyártott termékek hatást gyakoroltak a vágóeszközök készítésére és formatervezésére.

66 Leatherman termék található.